Jag hoppas att du kommer och besöker oss på Falafelhuset

– Aladdin Falafelhuset
2011 öppnade Aladdin sin första restaurang med sin far i staden Hajin i Syrien. Restaurangen var en succé på grund av det goda färska brödet, hur snabbt det gick att tillverka en falafelrulle men även på grund av Aladdins sociala förmåga!

Men endast 2 månader efter att Aladdin startade upp restaurangen påbörjades kriget i Syrien. Läget var otroligt spänt. Aladdin visste inte hur han skulle kunna driva vidare sin restaurang. Kriget närmade sig Aladdins hemstad.

Ett par veckor efter att kriget hade påbörjat hände det otänkbara, en bomb exploderades i lokalen bredvid. Läget var för farligt och Aladdin var tvungen att fly. Han lämnade sin restaurang och flydde området.

Ett par dagar senare hörde Aladdin från en bekant hur vackert Sverige var. Han kunde knappast tro sina öron! Han var tvungen att se detta land för sig själv! Efter ett flertal resor genom olika länder, flera misslyckade försök och en hel del svårigheter lyckades Aladdin äntligen ta sig till Sverige!

Aladdin kom till Sverige med endast ett pass, tre t-shirts och ett par byxor. Det var en otrolig utmaning att lära sig språket, kulturen och levnadsättet i Sverige. Men endast efter ett par månader i Sverige såg Aladdin möjligheten att starta upp sin restaurang igen!

Aladdin såg restaurangen Citykebab mitt i centrala Linköping och tänkte att den placeringen var perfekt!  Aladdin försökte sedan köpa restaurangen i 9 månader utan någon framgång, men efter att Aladdin lyckats hitta en investerare kunde Aladdin äntligen förverkliga sin dröm. Aladdin köpte Citykebab och bytte namnet till Falafelhuset.

2016 öppnade Aladdin sin första restaurang i innerstan på St: Larsgatan.

’’Jag var nervös innan jag öppnade det första Falafelhuset då det skulle bli den första restaurangen som skulle sälja färsk falafel i Linköping. Mitt mål är att kunna erbjuda något för alla smaker till humana priser.  Öppningen visade sig vara lyckad och bara 2 år senare öppnade vi dörrarna till vår andra restaurang på Campus Linköping. Den motivationen jag får av mina kunder dagligen gör mig oerhört peppad till att våga göra mer och att alltid komma med nya idéer. Att så många nya ställen öppnat som säljer falafel gör mig stolt och glad. Jag hoppas att du kommer och besöker oss på Falafelhuset’’ – Aladdin Falafelhuset